Néhány szó magunkról

„A legtisztább öröm a munka, az alkotó munka. És az önmagáért beszél, az alá már nem szükséges aláírást tenni; vagy legfeljebb annyit, hogy ember. „
/Korach Mór/

Édesanyánk 1981-ben alapította családi vállalkozásunkat, ahol esküvői ruhák varrásával és kölcsönzésével foglalkozott. Az évek alatt a kínálatunk egyre bővült, míg 2007-ben saját 600 m2-es szalonba költözhettünk….

Több »

Az évek alatt a kínálatunk egyre bővült, míg 2007-ben saját 600 m2-es szalonba költözhettünk.  A női ruhák tervezése és kivitelezése is helyben történik. Mindig arra törekszünk, hogy egyedi, különleges ruhák kerüljenek ki varrodánkból. Ahhoz, hogy ezt biztosítani tudjuk, jól felszerelt gépparkunk van, minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Varrodánkban és szalonunkban is kiváló szakemberek segítik Vendégeinket. Menyasszonyi és menyecske ruhák készleten kölcsönzésre, alkalmi ruhák, kosztümök vásárlásra vannak. De természetesen az előzőeket méretre is készítjük vásárlás esetén. Ruháinkat kizárólag Swarovski kristályokkal díszítjük. Néhány éve egy hímzőgép vásárlásával a csipkék egy részét, illetve a különböző hímzéseket is mi magunk tervezzük és készítjük.

Tekintse meg videónkat a Szalonról

A klasszikus menyasszonyi ruhák mellett, a magyaros esküvői ruhák, menyecske ruhák a fő vonalunk, amiből egyedülálló választékunk van az országban.  A mai viszonyokhoz alkalmazkodva, de a hagyományokhoz ragaszkodva, varrodánkban a legújabb modellek tervezése, kivitelezése történik. Az esküvői ruhák, menyasszonyi ruhák, menyecske ruhák, alkalmi ruhák készítése nagy kihívás, hiszen szeretnénk egyedi ruhákat készíteni. Öltözékeink apró részletekre figyelve, kiváló minőségben, igényes kivitelezéssel készülnek. Nem a hagyományos értelemben vett díszmagyar ruhák, hiszen a sujtást, hímzést sok esetben kristályokkal egészítjük ki. A posztó és bársony helyett a könnyedebb szatén, tüll anyagokat használjuk. Olyan alkotások kerülhetnek ki a kezeink közül, melyet a mai generáció is szívesen visel, és a hagyományos értékeket is megőrizzük.

Fejlesztések

Női ruháink mellett az évek alatt a férfi öltönyök forgalmazását is megkezdtük. Egy szintén magyar varrodával működünk együtt, így lehetőségünk van rá, hogy az öltönyöket a mi terveink alapján készítsék el, így ebben is teljesen egyediek tudunk lenni. Közel 100 féle modell közül tudnak immár választani. Az egyszerűbb, klasszikus öltönyöket kiegészítve itt is megtalálhatóak a bocskai, atilla öltönyök, a női ruhákhoz hasonlóan. Nem csak a klasszikus, hanem akár modernebb formában is, de egyértelműen felismerhető bennük a magyarokra jellemző motívumok, sujtások.

Amikor a saját épületet megálmodtuk, már akkor tudtuk, hogy olyan szalont szeretnénk, ahol a Vendégeink, ha bejönnek, kellemes légkör fogadja, maximális kiszolgálás, és lehetőség szerint mindent megtalálnak, ami az esküvőre vagy jeles alkalmakra kell. Az öltözékek mellett, szinte minden kiegészítőt megtalálnak: fejdísz, fátyol, kesztyű, boleró, ékszer, fehérnemű, cipő – férfiaknak és nőknek is, övek, nyakkendők, gyűrűpárna, rendszámtábla, esküvői fényképalbum, vendégkönyv….       Tekintse meg kínálatunkat

Minden igényt kielégítő választékkal várjuk a házasulandó párokat, örömszülőket és vendégeket.

Rengeteg köszönőlevelet, fotót kapunk, amit ezúton is köszönünk Mindenkinek, hiszen ezzel nem csak Vendégeink álma válik valóra, hanem a miénk is! Mi szó szerint ebben nőttünk fel, a szalon bővülésével mi is mindig újat tanultunk és tanulunk folyamatosan. Azt gondoljuk, hogy ezt a “szakmát” csak szívvel-lélekkel lehet csinálni, folyamatosan fejlődni kell, mindig a legjobbra törekedni, mindig újat alkotni.

Kati és Rita

 

A bejelentkezésről

Szalonunkba nincs mód bejelentkezésre.
Nyitva tartási időn belül bármikor lehet jönni, érkezési sorrendben segítünk mindenkinek, a legjobb tudásunk szerint.

Mi időpont egyeztetés nélkül is minden Vendégünkkel törődünk. Az esetleges várakozáshoz türelmét és megértését kérjük…
– Miért van ez így?

Több »

miért van ez így?

A közel 40 év alatt úgy alakítottuk ki a mára 600 m2-es szalonunkat, hogy mindent megtaláljon az esküvőre készülő család, amire szüksége van, hogy az alkalomhoz illő öltözékben jelenhessen meg. És itt ezen a ponton az 1 órás időintervallumú bejelentkezés már el is csúszott. Hiszen sok esetben nem csak menyasszonyi és menyecske ruhát jönnek választani, hanem egyúttal vőlegény, örömapa öltönyt, vagy alkalmi ruhát a testvérnek és az örömanyának. Számoljunk utána, hogy ez mennyi időt is vesz igénybe, ha mindezt el szeretnék intézni? Mindezek mellett, sokan jönnek külföldről, vagy az ország másik végéből, több száz kilométer távolságból. Sem azt nem lehet ebben az esetben kérni, hogy pontosan jelenjenek meg, és azt sem,  hogy csak egy bizonyos ideig próbáljanak. Nem tudjuk felmérni, mennyi ideig tart, míg mindenkinek sikerül választani a családban.

A legtöbb szalonban egy-két fajta öltözék található meg, pl. csak menyasszonyi ruha és menyecske ruha. Azonkívül egyéb oka is van, miért bejelentkezésre történik máshol minden. De erről nem szeretnék mondani semmit, mindenkinek joga eldönteni, hogyan vezeti Szalonját. Így nekünk is. Mi időpont egyeztetés nélkül is minden Vendégünkkel törődünk.

Tudjuk, a mai rohanó világban senki nem szeret várakozni. A türelméért cserébe, mi a legjobb tudásunk szerint dolgozunk. Ehhez idő kell. Senkinek nem fogjuk azt mondani „letelt a rászánt idő, adja át a helyét a következőnek”. Hiszen figyelembe kell vennünk, van aki határozottabban dönt, és van aki nehezebben tud választani.

Igen, valóban előfordul várakozás. Igyekszünk folyamatosan, mindenkinek segíteni, és nem a „lábunkat lógatva” beszélgetünk. Nem lehet kapkodni, nem megy mindennap férjhez, nősül meg, vagy nem éli át azt a pillanatot, amikor a „gyermeke” kirepül, és mindenki a legszebb, legcsinosabb szeretne lenni. Mindenkivel annyi időt töltünk, amennyire neki szüksége van ahhoz, hogy kiválassza a megfelelő öltözéket,  legyen az menyasszonyi ruha, alkalmi ruha, koszorúslány ruha, férfi öltöny, kellék stb…

Ha mindezeket figyelembe vesszük, talán megérti Ön is, hogy miért nincs bejelentkezés. Ezért esetleges várakozáshoz türelmét és megértését kérjük.

„Egy pillangót nem úgy lehet elkapni, ha kergeted; mozdulatlanul kell maradnod, amíg magától a válladra nem száll.” (Jodi Lynn Picoult, amerikai író)

Nyitva tartás

Kérjük informálódjon az aktuális nyitva tartásról mielőtt ellátogat hozzánk. Ha bármi változás van, honlapunkon felugró ablakban, vagy facebook oldalunkon tájékoztatjuk Önt erről.

Szalonunkban és varrodánkban az általános nyitva tartás a következő…

Több »

Szalonunkban a nyitva tartás a következő:

Hétfőtől – Péntekig  9-18 óráig                                             

Szombaton  8-12 óráig                                                          

Vasárnap zárva.                                                                

Kérjük, hogy lehetőség szerint a próbákra, vásárlásra szánjanak kb. 1 órát, érkezési idejüket kérjük ehhez igazítsák. Köszönjük megértésüket, kollégáink és a magunk nevében is.


Varrodánkban a nyitva tartás a következő:

Hétfőtől – Péntekig  9-18 óráig 

Szombaton  zárva. 

Vasárnap zárva.

Varrodánkban hétfő-péntek között van a munkaidő. Szombaton nincs munkatárs a varrodában, ezért megkérjük Önöket, hogy a rendelt ruhákért, öltönyökért lehetőség szerint ne szombati napon jöjjenek. Ha még  igazításra van szükség, – akár egy nadrág felvarrás, akár egy bevétel, kiengedés – ezen a napon nem tudjuk azonnal elkészíteni – ellentétben a hétköznapokkal. Hétfő és péntek között a rendelt ruhákat, akkor vásárolt készletes ruhákat a Szalonban található varrodában azonnal igazítjuk.

Árakról

Áraink a honlapon nem szerepelnek. Rövid regisztráció után saját fiókjában kérhet árajánlatot, melyet azonnali válasz e-mailben meg is küldünk! Mivel naponta rengeteg kérdést, ajánlatkérést kapunk, ezért a levelek megválaszolása néha 2-3 nap múlva érkezne csak meg Önhöz. Azonban ezzel az automatikus rendszerrel néhány percen belül e-mail fiókjában találhatja válaszainkat.
Ebben a levélben nemcsak az árat találhatja meg, hanem az adott termékhez tartozó fontos információkat is.

Több »

– miért érdemes regisztrálni?


 •  Mert az Ön által kiválasztott ruhákról, termékekről azonnal árajánlatot küldünk!

 •  Mert saját felhasználói fiókjában bármikor visszanézheti a kedvenc ruháit, lekért árajánlatait.

 • Mert Szalonunkban elég csak előkapnia mobilját és felhasználói fiókjába lépve megmutatni, hogy melyiket próbálná. Ez kollégáink munkáját is megkönnyíti, és az Ön várakozással töltött idejét is rövidíti. Hiszen valljuk be, több száz ruha és termék közül nehezebb egy kódszám alapján előkeresni a kiválasztott modellt, mint egy fotó alapján.

 •  Mert nem kell egyesével „mentegetni” kedvenc ruháit, termékeit mobiljára. Egy felületen látja azokat, könnyebb összehasonlítani őket, bármikor meg tudja mutatni azoknak, akiknek számít a véleménye.

 •  Többször is kérhet árajánlatot, ha meglátott olyan terméket, ami érdekes lehet az Ön számára, és az összes lekért ajánlatot egyben látja.

 •  Az elmentett kedvenceket egyben látja, és néhány mozdulattal árajánlatot is kérhet a termékekre.

Hogyan tud árajánlatot kérni?

Képes segítség az árajánlatkéréshez:
Regisztráció után létrejön a saját fiókja.
Ha valamelyik fotón szereplő modell megtetszik, akkor szívecskével megjelölheti kedvencnek, vagy azonnal ajánlatot kérhet rá.
Mobilon és asztali számítógépen másképp működik, ezért fotókkal szeretnénk segíteni ebben.

Több »

– segítség az ajánlatkéréshez


 •  Egy rövid regisztráció után létrejön a saját fiókja.

A fotógalériában az egyes termékfotóknál megjelöli, hogy szeretne árajánlatot kérni, a rendszer automatikusan az ajánlatkérő platformra irányítja, ahol eldöntheti, hogy kéri a termékről az árajánlatot, vagy tovább nézelődik. Ha nem szeretne több termékünkről kérni ajánlatot, lejjebb görgetve kattintson az Ajánlatkérés elküldése gombra.

vagy

A fotóknál megjelöli kedvencként a kiválasztott fazont.

Így összegyűjtheti egybe azokat a modelleket a saját fiókjába, melyről szeretne ajánlatot kérni.

Ha összeállította kedvenceit lépjen be a  saját fiókjába és a kedvencek közül, az asztali nézeten egérrel húzza át a kiválasztott termékeket az ajánlatkérő listába. Ha mobiltelefonon nézi, akkor bejelöli a kedvencek között lévő termékeket az „Ajánlatkérőmhöz adom” gombbal.

Ezután lejjebb görgetve a listát elküldi nekünk, rákattintva az Ajánlatkérés elküldése gombra. Néhány percen belül megkapja a tájékoztatást arra az e-mail fiókra, mellyel regisztrált.

Menyasszonyoknak

Itt választ kap néhány kérdésére, tippeket adunk, ami a menyasszonyi ruhával, kölcsönzéssel, varrással kapcsolatos.
Vőlegénnyel vagy nélküle? Döntse el, hisz már ismeri Párját… Igen, babona, hogy nem láthatja előtte a vőlegény a menyasszonyt, de a boldogság sokkal inkább a szerelmen, alkalmazkodáson és tolerancián múlik.
Próbákról…
Választásról…
Segítségről…

Több »
 • mennyi időt vesz igénybe a próba?

Ez mindenkinél változhat. Van aki gyorsan tud dönteni (ez a ritkább eset), van aki többször visszaveszi a ruhákat. A próbákra időt kell szánni, nem lehet kapkodva. Átlagosan 1-2 órát igénybe vesz a ruha választása.

 • kell-e fizetni a próbáért?

Mi nem számítunk fel semmiféle díjat a próbáért.

 • kölcsönzésnél mikor lehet foglalni a ruhát?

Foglalni bármikor lehet, amint megvan a pontos időpont.

 • kölcsönzés esetén mikor kell próbára jönni?

Kölcsönzésnél a menyasszonyi, menyecske ruhát esküvő hetén szerdától lehet elvinni, a foglaláskor előre egyeztetett időpontban. Esküvő előtti héten kollégánk keresni fogja telefonon, hogy még egyszer egyeztessenek. Külön próbát nem tartunk, a megbeszélt időpontra előkészítjük a ruhát (frissen tisztítjuk, igazítjuk…). Elvitel mindenképpen személyesen, hiszen akkor van a végleges próba. Ezért kérjük, hogy azt a cipőt és melltartót hozza magával, amit viselni fog. Ha csak “hasonlóban” próbálunk, akkor nem biztos, hogy megfelelően tudjuk felmérni az abroncsot és a bőséget.

Mivel külön próbára nem kell jönni, így mindenképpen szánjon időt a ruha elvitelére. A külön próba kiküszöbölésével igyekszünk segíteni a messzebbről érkezőket, illetve az esküvő előtti zsúfolt napjaikat is könnyíteni. A foglaláskor levett méretek alapján igazítjuk alakra a ruhát. De általában kisebb-nagyobb igazításra szükség van minden esetben, hiszen nem sztreccs anyagú ruhákról van szó, ahol mell alatt vagy felett, csípőnél alakul a ruha. A foglalás után akár több hónap is eltelik, és Ön is változhat. Ha nem megfelelő a méret, a varrodánk azonnal igazítja. Ez időt vesz igénybe, lehet, hogy csak néhány percet, de az is lehet, hogy 1-2 órát, hiszen egy derék igazításnál csipkéket kell lebontani, majd kézzel visszavarrni, a gépi varráson kívül. A vállrészes ruháknál a pántok, vállak beállítása, varrása, hogy szépen feküdjön ki, szintén időt vesz igénybe… A ruha árába tartozó kellékeket is ekkor választjuk ki.

Lehetőség szerint smink nélkül jöjjön, elvitelre a ruha már frissen van tisztítva , vasalva. A többszöri felvételnél a próba során, bármennyire is vigyázunk, könnyen összekenődhet. Időt vesz el Önöktől ennek azonnali rendbetétele.

 • mikor szükséges visszahozni a kikölcsönzött ruhát?

Vissza bárki hozhatja, az esküvőt követő hétfőn 9-18 óra között. Az átvételkor kérjük várják meg, míg ellenőrizzük a ruhát. Az esetleges sérülés javításának költségét ekkor fogjuk kérni, hogy rendezzük, de reméljük erre nem lesz szükség. Ettől eltérő visszahozatali időpont esetén mindenképpen egyeztetésre van szükség!

 • mi tartozik bele a kölcsönzési díjba?

A menyasszonyi ruhák kölcsönzési díjába a következők tartoznak bele: kesztyű, kistáska, boleró, stóla, abroncs, pelerin. Külön díj ellenében kölcsönzésre van: lecsatolható uszály, hosszú, uszályos csipke szélű fátyol.

 • lehet-e vásárolni menyasszonyi ruhát?

A Szalonunkban lévő menyasszonyi ruhákat kölcsönözni tudják (kivéve az alkalmi jellegű, rövid vagy tengerparti ruhák – ezeket kizárólag vásárolni lehetséges). Klasszikus, magyaros esküvői ruha vásárlására is természetesen van mód. Ebben az esetben a szalonban lévő modellt fel tudja próbálni, és mindig újonnan készítjük el a kiválasztott ruhát az Ön méretére.

 • egyszerű tengerparti ruha, rövid esküvői ruha menüpontban lévő fazonjaink

Ebben a menüpontban található modelleket vásárolni tudják, kölcsönzésre nincs lehetőség. A rendelés, vásárlás menete ezekre a modellekre ugyanaz, mint a lejjebb található alkalmi ruhákra vonatkozó információ.

 • segítség a menyasszonyi ruha választásához, tippek, ötletek

– A szalon választásánál nézze meg a ruhák stílusát melyik van a kedvére, de ne csak a fotóról válasszon.  Lehet, hogy képen nagyon megtetszik egy ruha, de nem áll jól. Ha a stílus megfelelő, akkor biztos talál olyan fazont ami az alakja előnyeit mutatja meg. // Nem egyszer hallom, hogy egy katalógusból kell ruhát választani, és csak azt engedik felpróbálni. A katalógusban lévő modell és a Menyasszony más, nem szabad kizárólag aszerint választani.

– Válasszon ki 3-4 szalont, amely a legszimpatikusabb, vagy olyan helyet, amit már többen ajánlottak. Telefonon érdeklődjön, hogy felszámítanak-e díjat a ruhapróbáért. //Megjegyzem, hogy szerintem nem korrekt dolog próbáért fizettetni. Hiszen ha egy divatüzletbe bemegyünk, ott sem számítanak fel díjat, még ha 20 felsőt próbálunk is fel. Egy szalonban dolgozónak az a dolga, hogy segítsen próbálni, nem lesz ilyen esemény többet az életben. Miért ne próbálna fel több menyasszonyi ruhát ilyenkor az Ara.

– Ha megoldható vegyen ki szabadságot a ruhapróba napjára, sokkal kényelmesebben, élménytelibben lehet próbálni, ha nem éppen a munka után, előtt vagy éppen közben történik.

– Előbb a ruhát válassza ki, és ha megtalálja álmai ruháját, akkor a ruhához lehet nézni a kiegészítőket; ékszer, kesztyű, boleró, stóla, cipő, fehérnemű, hajdísz…. Ez jó ha mind egy helyről van, hogy hozzá tudjon öltözni a kiválasztott modellhez. Teljesen más élmény belenézni úgy a tükörbe, a kellékekkel, kiegészítőkkel. Van, hogy anyukának, testvérnek valamelyik kiegészítőjét szeretné viselni. Ekkor érdemes magával hozni, hogy a kiválasztott ruhához próbálhassa. Már megesett, hogy ezek a régebbi kellékeknek más volt a színe, és nem illet a kiválasztott esküvői ruhához. És bár szerette volna a Menyasszony viselni, de az eltérés miatt nem volt megfelelő…

– Célszerű egy olyan cipőt magával vinni, amilyen magasságút szeretne viselni az esküvőn. Van olyan ruha, amelynek a hossza nem állítható, így látni, hogy milyen magasságra van szükség. Azoknak, akik nem szoktak a magasabb sarkú cipőhöz nem ajánlom, hogy egy hosszabb ruha esetén 8-10 cm-es sarkú cipőt viseljen. Arra kell gondolni, hogy több órás viselés után, ha átcseréli a cipőt,  hosszabb lesz a ruha. Az nem megoldás, hogy egész este „cibálja” a menyasszonyi ruha elejét. Ez egy kellemetlen élmény, ugye nem erre szeretne emlékezni később? A 4-6 cm-es cipősarok kényelmes, lehetőleg bőrcipő, hogy felvegye a viselője lábformáját, érdemes előtte többször viselni otthon.

– Ha valakinek vastagabb a dereka, vagy kevés a mellbőség és derékbőség közötti különbség, akkor érdemes derékba szabott ruhát választani. A derékvonalon a V szabás mindenkit karcsúsít, nyújt. Sok fazonunkat mi is úgy készítjük, hogy nem a teljes felső rész legyen beborítva csipkével, gyönggyel, hanem V formában, vagy féloldalas díszítéssel. Ez egy apró trükk a karcsúsításra. És melyik nő nem szeretne még karcsúbban kinézni?

– Vigyázzunk a sellő fazonú ruhákkal! Ez a fazon nem arról híres, hogy mindenkinek jól áll. Ehhez a fazonhoz karcsú derék és szélesebb csípő –de nem túl széles – , mellbőség szükséges, hogy ne úgy lássa magát az ember, mintha zsákot húzott volna fel.

– A vállhegyre jövő ruha ugyan nagyon szép és látványos a fotón, de nem a legkényelmesebb viselet . A tánc közben akadályozza a kar mozgását. Ha ez a fazon tetszik, akkor kompromisszumot kell kötni.

– Az egybe uszályos ruhák nagyon mutatósak, de arra kell gondolni, hogy 10-16 órát viselni fogja, egy bulisabb esküvőn nem kényelmes viselet. De nem kell feladni a kényelmet a szépségért. A ruhákhoz készítünk azonos anyagból és díszítéssel levehető uszályt. Az esküvőn, a fotózáson fel lehet csatolni, és ha nincs szükség rá, levétel után nem zavarja a táncban. Az egybe uszályos ruhák utólagos feltűzésénél nem nyomja el a ruhát.

– Kit hívjon segítségül a ruha próbára? Tapasztalatból mondhatjuk, hogy legtöbb esetben az Édesanya segíti legjobban a választást.(Persze itt is vannak kivételek, de a legtöbb esetre igaz.) Először is, úgy gondolom, az aki felnevelte az embert megérdemli, hogy megtiszteljük Őt ezzel. Másodszor, ki ismeri úgy, mint az Édesanyja? Ő biztos nem akar rosszat gyermekének, hiszen erre a napra várt. Ha nem tudsz Édesanyáddal jönni, akkor Keresztanya, Nagynéni. Ők biztos segítenek.

Már hallom néhány Menyasszony belső gondolatait: ”De hisz gyermekkori barátnőm biztos jobban segít, a barátnő egykorú velem, és az ízlésünk is hasonló”. Ebben igaza van, de ez az az Eset amikor a legtöbb barátnő megváltozik. Higgye el nekünk. Nagyon sok példát tudunk felhozni erre. Mi nem ellene vagyunk, ismeretlenül is segíteni szeretnénk. Ilyenkor valamilyen okból a legrosszabb tanácsokat adják. Mi is sokat gondolkodtunk ezen miért van? Ha még nem ment férjhez azért, ha férjhez ment azért. Lehet, hogy furcsa, de így van. Ha még Ő nincs férjnél irigykedik, hogy már szervezi a nagy napot. Ha már férjnél van, a saját dolgait  szeretné Önre erőltetni, ami neki tetszik.  A barátnőivel menjen el shoppingolni, töltsenek együtt kellemes időket, szervezzék a lánybúcsút, de szerintem ebből hagyja ki. Nem szeretnék ellenük beszélni, de 100 esetből 98-szor ezt tapasztaljuk, Most kérek elnézést minden barátnőtől, aki a fennmaradó 1-2 %-ba tartozik, senkit nem szeretnék megsérteni.

Ja és nem érdemes 5-6 nővel menni. Mindenkinek más lesz a véleménye, és a végén már nem tudja kire hallgasson. Ha valakinek nem fogadja meg a véleményét megsértődik és a már szokásos szlogent mondja „Te leszel a menyasszony, Te tudod”

Lehet, hogy ez a rész kicsit durvára sikeredett, de nem rossz szándékkal fogalmaztunk kicsit keményebben. Közel 40 év tapasztalat mondatja velünk. Megszámlálhatatlan sok menyasszonyt öltöztettünk, és közben külső szemlélőként láttuk át a dolgokat.

Vőlegénnyel vagy nélküle? Döntse el, hisz már ismeri Párját, hogy neki is megmutatja-e a kiválasztott ruhát, együtt választják ki vagy sem.  Igen, babona, hogy nem láthatja előtte a Vőlegény a Menyasszonyt, de a boldogság sokkal inkább a szerelmen, alkalmazkodáson és tolerancián múlik. Viszont vegye figyelembe, hogy mikor az esküvő előtt szépen felöltözve, befésült hajjal, sminkkel együtt teljes pompájában látja meg a Vőlegénye, sokkal nagyobb hatása van, mint mikor próba közben. Nálunk is van, hogy együtt választanak, de van, hogy addig a Vőlegény az emeleten az öltönyök között válogat, míg a Menyasszony a földszinten próbál. Ezt meg kell beszélniük közösen.

Férfi öltönyök, öltözék kiegészítők

Szalonunkban klasszikus, elegáns, bocskai, atilla öltönyöket vásárolhatnak a nem hétköznapi, egyedi öltözéket kedvelők, hozzávaló ceremónia és zsinóros mellénnyel kiegészítve.

A modellekhez kínálunk hozzáillő öltözék kellékeket – társasági inget, zsinóros inget, bőrcipőt, mellényt, mandzsetta gombot, bőr automata övet, nyakkendőt…

Több »
 • van-e készleten öltöny?

Vannak fazonok, amiből tartunk méretsort, ha megfelelőek, azonnal vihető is. Egyes öltöny modellekből kizárólag mintadarab van a szalonban. Készleten kb. 200-350 db-t tartunk Szalonunkban. Amennyiben a konfekció méret nem megfelelő, vagy más színben szeretné a kiválasztott fazont, rendelésre készülnek. Tekintse meg kínálatunkat→

 • mi a menete a rendelésnek?

Az öltönyök a következőképpen készülnek személyre szabottan méretre, mivel a női ruháktól eltérően a férfi öltönyöknek csak a tervezése folyik itt (tehát ezeket a modelleket máshol nem találják meg). Egy magyar, öltönyökre szakosodott varrodával dolgozunk együtt:

Megnézzük, hogy melyik konfekció méretállás a legmegfelelőbb és ehhez képest mi az, amit máshogy kell lekérnünk: vállban szélesebb, derékban, csípőben keskenyebb, de lehet, hogy pont fordítva, pocakosabbra van szükség. Ujja hosszát, zakó és nadrág hosszát lemérjük. Ezek alapján készül el a személyre szabott öltöny, tehát nem átalakítva lesz egy adott konfekció méret, hanem eleve ezekkel a méretekkel fogjuk lekérni, és így készül el. Az alapszínt, a díszítés színeit módosítani lehet, az Önöknek leginkább tetszőre. Mivel az öltönyöknél nem méretes szabóságként működünk, így külön ruhapróbát nem tartunk, a kész öltönyt fogjuk próbálni. Kisebb igazításra még van lehetőség (derékbőség, csípőbőségnél, nadrág hosszánál), de pl. vállban, karban, zakó hosszában már nincs mód az elkészült öltönynél a változtatásra.

 • mennyi a rendelési idő?

7-8 hét elkészülési idővel kell számolni, a varroda telítettségétől függően. Amint a Szalonban van a rendelt öltöny, ing, és az összes kiegészítő, amit rendelt, telefonon jelezzük Ön felé. Onnantól fogva próbálható és átvehető a rendelés.

 • mikor érdemes a rendelt öltönyért jönni?

Érdemes hétköznap jönni érte, ha megoldható. Mivel a szombati napon nincs varroda ezért, ha igazítás szükséges, akkor nem tudjuk ezt azonnal megoldani.

 • vannak-e kiegészítők az öltönyhöz?

Igyekszünk olyan öltözék kiegészítőket tartani Szalonunkban, melyek az általunk forgalmazott öltönyökhöz illenek. Az öltöny kiválasztása után, bőr cipőt, mandzsetta gombot, övet, inget, öltözék kiegészítőt hozzá tud próbálni. Tekintse meg kínálatunkat→

 • ingek készletről vagy rendelésre.

Ingekből is tartunk készletet, de érdemes az öltöny rendelésnél hozzáválasztani. Ha nincs megfelelő fazon vagy méret, elkészüljön mire az öltöny is. A rendelési idő 4-5 hét. Sürgősebb rendelésnél, mindenképpen egyeztetés szükséges. Tekintse meg kínálatunkat→

 • zsinóros ingeket tartunk-e készleten?

Mivel közel 80 féle zsinórozást készítünk az ingekre, ezekből sajnos nem tudunk minden méretet tartani. Mintadarabok vannak, méretvétel után rendelésre készülnek. A fotókon szereplő modelleket más színösszeállításban is lehet kérni. Sürgősebb esetben, készletről tud inget választani, amit a kért módon hétköznap kizsinórozunk. Szombaton erre nincs mód. Tekintse meg kínálatunkat→

Alkalmi ruha, Örömanya ruha, Kosztüm

„Képzeljük el, a vendégsereg azt mondta, hogy a menyasszony után ő volt a legcsinosabb”…

Nem egyedi történet, hogy mikor hozták vissza a kölcsönzött menyasszonyi ruhát ehhez hasonlókat mesélték azok az anyukák, akiknek készítettünk örömanya öltözéket …

Több »

Sokan úgy érzik nem elég csinosak egy elegáns ruhához. Miért kell 40 kilósnak lenni, egy szép ruhához? Szerintünk senki sem várja el, hogy 40-50 fölött nádszál vékony derékkal éljen. Ha elfogadja önmagát, akkor a következő lépés, hogy találjon egy szép ruhát, amiben elkísérheti gyermekét az oltárhoz. Azt hisszük,  a mai rohanó világban, ritkán van alkalma szépen kiöltözni. Mikor tenné ezt, mint gyermeke esküvőjén.

–  alkalmi ruha kölcsönözhető-e?

Az alkalmi ruhák kölcsönzésére nincsen lehetőség.

–  alkalmi ruhák készítése

Alkalmi ruhákat kizárólag vásárlásra készítünk. Lehet rendelésre, vagy készletről.

–  milyen készletet tartunk az alkalmi ruhákból, kosztümökből?

Fazonjaink nagy részét 3-4 méretben tartjuk készleten. Készletünk összességében kb. 140-200 db. Ezeket igazítani is tudjuk: bevenni, kiengedni, amelyik szoknya alján nincs zsinórdísz vagy csipkecakk, azokat tudjuk rövidíteni is. Amennyiben azonnal szeretne vásárolni, minden esetben érdeklődjön az aktuális készleten van-e a kiválasztott modell. Mivel varrodánk kapacitása véges, nem szalagmunkában dolgozunk, minden darabot egyesével készítünk, ha közben eladjuk, nem minden esetben tudjuk azonnal pótolni. Mindig a rendelés „élvez” elsőbbséget, ezért készletre akkor tudunk dolgozni, amikor kevesebb a rendelésünk. Ha nincs a kiválasztott fazonból Szalonunkban, rendelésre készítjük el.

–  mennyi rendelési idővel kell számolni?

A megrendelt ruhát rendeléstől számítva 2-8 hét alatt készítjük el méretre, mindig varrodánk aktuális telítettségétől függően. A nyári időszakban a rendelési idő 6-8 hét is lehet. Rövidebb határidő esetén mindig egyeztetés szükséges, hogy a termelésünkbe az adott időben be tudjuk-e tenni, illetve milyen határidővel. Kérjük, időben gondoskodjon a rendelésről.

–  mikor érdemes a rendelt ruháért jönni?

Érdemes hétköznap jönni érte, ha megoldható. Mivel a szombati napon nincs varroda ezért, ha igazítás szükséges, akkor nem tudjuk azonnal megoldani. Azt, hogy mikorra készüljön el napra pontosan megbeszéljük rendeléskor.

–  van-e lehetőség változtatni a modelleken?

Adott modellt, anyagtól függően más színben is lehet kérni, ezt mindenképpen megbeszélés szerint tudjuk vállalni. Bizonyos modelleket kizárólag a képen szereplő színben tudunk biztosítani. Minden 3 részes modellt akár szoknyával, akár nadrággal is lehet kérni. Van lehetőség arra is, ha tetszik egy felsőrész, de más fazonú szoknyával szeretné, esetleg rövidebb vagy hosszabb változatban, vagy egy nadrággal – az igényeihez alkalmazkodunk.

–  vannak-e hozzá illő kiegészítők az alkalmi ruhákhoz?

Alkalmi cipőket, strassz ékszereket, alakformáló fehérneműt, harisnyát, alkalmi táskát is tudnak választani szalonunkban. Tekintse meg kínálatunkat.→

–  milyen legyen az örömanya ruhája?

Az örömanya ruha kiválasztásánál több szempontot kell szem előtt tartani. Figyelni kell, hogy harmonizáljon a menyasszonyi ruha és az esküvő stílusával, szem előtt tartva, hogy viselője milyen testformával rendelkezik. A ruha legyen egyszerű, de elegáns, néhány rafinériával kombinálva. A teltebb testalkatra, akinek a derékrészen van egy kis plusz, azoknak a 2-3 részes együttest ajánljuk. A derékban szabott kétrészes ruha, vagy a mell alatt szabott egész ruha karcsúsít. A kihasználhatóság szempontjából a több részes ruhát később jól lehet variálni. Az anyaga akár brokát, szatén, taft, szövet egyedivé téve csipkével, gyönggyel vagy Swarovski strasszal.

Az örömanya ruháknak nincsenek szabályai talán csak annyi, hogy ne teljesen fehér, és ne teljesen fekete színű legyen a választott modell. Ezeket az alapszíneket lehet kombinálni, de tiszta fekete vagy fehér öltözéket nem illik viselni. A kosztüm nagyon elegáns, de ha nem kedveli, akkor lehet egy alkalmi egész ruha stólával vagy boleróval. Ha nincs szoknyához szokva, akkor egy nadrágkosztüm is csinos és divatos.

Az örömanya és örömapa megjelenésére ugyanolyan hangsúlyt kell fektetni, mint az ifjú pár öltözékére. Ez Önnek is nagy esemény, egy meghitt pillanat. Ezért ne hagyja az utolsó pillanatra, hanem szánjon rá időt, hogy a nagy napon „csilloghasson ” gyermeke mellett.

Varrás, varratás

Varrodánk kizárólag a saját fazonokat készíti el, hozott fotó alapján már nem dolgozunk.

Aki régebb óta ismer minket, tudja, hogy a múltban vállaltunk kép alapján is varrást. Sajnos nem tudjuk ezeket a kéréseket teljesíteni.
Miért van ez így?

Több »
 •  miért van ez így?

Mivel Vendégeink nem tudják felpróbálni, nem látják hogyan állhat rajtuk a képen lévő ruha. Megvalósítása után kiderülhet, hogy nem megfelelő fazont választottak.

A több helyről letöltött modellek elkészítéséhez szükséges csipkét, méterárut nem tudjuk beszerezni.  Ha nem ugyanazzal díszítjük, nem abból a fajtából készítjük el, már nem lesz belőle ugyanaz a ruha, nem úgy áll, mint ami a fotón látható.

Minden készítőnek megvan a saját stílusa, amit utánozni lehet, de soha nem lesz belőle ugyanaz, mint amit Ő befotózott. Ezért is van, hogy a mi általunk készített ruhákat hiába másolják, nem tudják elkészíteni mások, soha nem lesz olyan. És ez fordítva is igaz.

A külföldi weboldalakról letöltött modelleket néha „fillérekért” árulják. Bár a rendelés után kiderül, hogy ezek közel sem hasonlítanak a képen lévőkhöz, ha tőlünk árajánlatot kértek rá, mindig ahhoz hasonlítják. Mivel  minden modellünk egyenként készül, nem pedig kínai szalagmunkával, ezért magasabb előállítási költségekkel jár. Ahhoz, hogy jól legyen elkészítve kell hozzá az idő, munka  és az anyag – ezekből nem vagyunk hajlandóak engedni.

A saját fazonjainkat lehetőség van más színben, más összeállításban is elkészíteni. Ezeket tudják próbálni, érzékelni, tapintani, látni. Kérem, olvassák el az alkalmi ruháknál, kosztümöknél lévő információt.

Ezeken kívül varrodánk kapacitása véges.

 

 

 

Menyecske ruha

Menyecske ruhákat 1981 óta készítjük, arra törekedve, hogy mindig valami újat tudjunk tervezni, készíteni. A hagyományos menyecskeruha színe a piros, de ma már elfogadottak a más színben elkészített modellek.
Az évek alatt kidolgoztuk, hogy egyre aprólékosabb zsinór díszítéssel tudjuk finomabbá tenni modelljeinket.

Több »

–  kölcsönzés vagy vásárlás?

A Szalonban lévő ruhákat kölcsönözni tudja. Ha vásárolni szeretné, minden esetben újonnan készítjük el, rendelésre, méretre.  A készleten lévőt fel tudja próbálni, így látja hogyan áll. Rendelési idő 3-6 hét a varroda telítettségétől függően. Kölcsönzésnél ugyanazok az időbeli feltételek, mint a menyasszonyi ruhánál fentebb leírtak.

– lehet-e cserélni a szoknyát és a felsőrészt?

Kölcsönzésnél nincs mód a felsőrészek, szoknyák megcserélésére. Ahogyan fotóztuk a modellt, abban a formában tudjuk adni kölcsönzésre.

– vásárlásnál

Ha vásárolni szeretné, akkor van lehetőség akár más színből, szín összeállításban is elkészíteni, akár két fazonból összeállítani a rendelést (egyik szoknyája, másik felső része). De ez kizárólag vásárlásnál lehetséges.

– újember ing vásárlásra

A menyecske ruhához készítünk hozzá illő Újember inget is, kizárólag vásárlásra. Készletet nem tudunk tartani ezekből, mert jelenleg kb. 80 féle fazonnal dolgozunk. Mintadarabjaink vannak a Szalonban. Kiválasztás után, méretet nézünk és rendelésre elkészítjük. A rendelési idő 4-5 hét. Sürgősebb rendelésnél, mindenképpen egyeztetés szükséges. Tekintse meg kínálatunkat→

Női mérettáblázat

Kérjük vegye figyelembe az általunk használt mérettáblázatot a női ruháknál.
48 mérettől emelkedik az ár a női öltözékeknél.
Amennyiben árajánlatot kér, ennek függvényében ellenőrizze, milyen méretben kell a ruhákat elkészíteni az Ön részére.

Több »

Szalagavató, keringő ruha

Szalagavatóra, ballagásra lehetőség van fehér ruhák, frakkok kölcsönzésére kedvezményes áron.
Ez kizárólag a szalagavatóra és farsangi bálra lehetséges, amennyiben menyasszonyi ruhának szeretné vinni, más a kölcsönzési díja.

Több »
 • mikor érdemes foglalni?

Foglalásra, próbára akkor van mód, ha megvan a bál pontos dátuma. Amíg nincs időpont, nem tudjuk megnézni melyik ruha szabad a készletből. Április előtt nem érdemes foglalni az őszi szalagavatóra, mert addig még változhat a készletünk (újabb fazonok kerülhetnek be a kollekcióba) és az időpont.

 • mi történik, ha a dátum változik?

Amennyiben a dátum nem pontos, vagy változik, akkor megnézzük, hogy a lefoglalt ruha nincs-e kiadva a megváltozott időpontra. Abban az esetben, ha még nincs kiadva, átírjuk az újabb időpontra, és nincs egyéb teendője a szalagavatóra készülő Hölgynek. Viszont, ha már ki van adva az újabb időpontra, sajnos már nem tudjuk ugyanazt a ruhát biztosítani, így másikat kell választani. Ezért is kérjük, csak abban az esetben foglaljon, ha már biztos az időpontban.

 • mit biztosítunk a ruha mellé?

A kölcsönzési díj magába foglalja a keringős ruhát, abroncsot, kesztyűt, és az alakra igazítást.

 • kinek adunk keringős ruhát?

Mivel a szalagavatós ruha kedvezményes áron van, csak azok a Hölgyek kapják, akik valóban szalagavatóra viszik, és ha szükségesnek tartjuk, kérésünkre fel tudnak mutatni iskolalátogatási papírt. Az alapján utána tudunk nézni iskolájában, hogy valóban keringőzni fog-e, a megadott időpontban tartja-e az iskola a bált. Annak a jogát fenntartjuk, hogy bizonyos kétes eseteket felülbíráljunk. Csak abban az esetben adjuk a kedvezményes áron, ha bebizonyosodik, hogy valóban szalagavató vagy farsangi eseményre viszik ruháinkat. Elnézésüket kérem az őszinte emberektől – tőlük biztosan nem fogunk több kölcsönzési díjat kérni, de sajnos már többször volt visszaélés ezzel kapcsolatban. Megértését köszönjük!

 • van-e férfi szmoking és frakk?

Van egy bizonyos számú készletünk, nagyobb részt frakkból áll, amihez adjuk a fehér spanyolövet és csokornyakkendőt.