A koszorúslányok szerepe régen, az ártó szellemek megtévesztése, az ünnep fényének emelése volt

A koszorúslány ruha ma már nagyon sokszínűek lehet, mind fazonban, mind színben és formában.

Régen csak leányok tölthették be a nyoszolyólány, koszorúslány tisztségét, mint az a nevében is szerepel. A menyasszony testvérei, barátai, leánypajtásai és rokonai közül kerültek ki. Sértés volt nem felkérni valakit koszorúslánynak, és ugyanúgy sértés volt visszautasítani. Az első nyoszolyólány a menyasszony számára a legkedvesebb, hiszen általában gyakran születendő gyermekük keresztanyjának is Őt kérték fel .

A 2005-ös évekig meghatározott feladatai voltak, bokréta készítése, feltűzése, az esküvő előtt a násznagyok felkérése. Segítettek az esküvői, akkor még sátor, majd később terem díszítésében, tálalásban.Feladatai közé tartozott a lakodalom és menyasszony körüli teendők segítése, kísérői feladatok elvégzése, a mulatás hangulatának fenntartása. Még régebben a hitvesi ágy előkészítése és a házasság elhálásának bizonyítása (innen a nyoszolyólány kifejezés ) is feladatuk közé tartozott.

Számuk nagyon változatos lehetett, melyet a család anyagi helyzete és a lakodalom nagysága is befolyásolhatott.

A régi szép magyar hagyományaink sajnos mára teljesen elhalványultak, és egyre inkább a teret hódít a más országokból átvett szokás.

Tekintse meg koszorúslány ruha kollekciónkat; klasszikus abroncsos, nagy szoknyás, hercegnős vagy visszafogottabb, egyforma alkalmi ruha fazonú, abroncs nélküli.


Vételárakról, kölcsönzési díjakról tájékozódhat ajánlatkérésével, ahol azonnali válasz e-mailben egyéb információkat is megtalál.

Tovább olvasva praktikus információkat is megtudhat a koszorúslány ruhákról.